advertentie

Speciale buitenbioscoop trapt af met ‘oer-Indy’: ‘Voetjes in het gras en gezelligheid om je heen’

Wie naar de film wil met een extra vorm van beleving, kan deze week terecht bij de Schiedamse buitenbioscoop. Vanaf donderdag vindt Film in ’t Park plaats, het jaarlijkse evenement in De Plantage.

Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

dinsdag 29 augustus 2023 14:52

Organisator Edwin Spek kijkt uit naar het evenement. “Hopelijk voetjes in het gras en gezelligheid om je heen. En ook met livemuziek vooraf en heerlijke lampjes is het dé opmaat naar een geweldige film. En dat allemaal in de openlucht natuurlijk.”

Het festival opent donderdagavond met Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark. “Ik vind het altijd leuk om altijd even een klassieker te tonen. De allerlaatste Indiana Jones is net uit. Dan is het leuk om terug te grijpen naar de ‘oer-Indy’ en dat is de eerste”, aldus Spek.

Vrijdag is Triangle of Sadness te zien. Het festival sluit zaterdag af met de dit jaar uitgekomen Asteroid City van Wes Anderson. Over die laatste film is Spek heel enthousiast, vooral vanwege de regisseur. “Dit is een regisseur die op eigen wijze bijna toneelachtige verhalen vertelt in een eigen palette.”

Kaarten voor de voorstellingen kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website.

Speciale buitenbioscoop trapt af met ‘oer-Indy’: ‘Voetjes in het gras en gezelligheid om je heen’
Foto: Organisatie Film in 't Park