advertentie

Was een ruzie over een reparatie reden voor explosies bij Schiedams garagebedrijf?

Er zijn videobeelden van de aanslag op een garagebedrijf in de ’s-Gravenlandsepolder in Schiedam. Op de beelden van afgelopen nacht is te zien dat een jonge man een explosief achterlaat en zijn actie met zijn telefoon filmt. Twee maanden geleden gebeurde hetzelfde. De politie onderzoekt of een ruzie bij het bedrijf in mei van dit jaar verband houdt met de explosies.

Was een ruzie over een reparatie reden voor explosies bij Schiedams garagebedrijf?
FlashphotoNL
redactie

door redactie

woensdag 30 augustus 2023 17:25

Het garagebedrijf waar het explosief afging zit in de Koolhovenstraat op het Schiedamse bedrijventerrein. De videobeelden zijn afkomstig van een bewakingscamera in de straat. Ze zijn inmiddels aan de politie overhandigd. Een verslaggever van Rijnmond heeft ze bekeken. “Je ziet twee jongens op de hoek staan van de Koolhovenstraat met de ’s-Gravelandseweg. Een derde knul loopt naar het garagebedrijf. Het gaat om een tengere jongen van naar schatting 17 jaar oud. Hij heeft een capuchon over zijn hoofd getrokken. Al filmend legt hij het explosief neer.”

'Hard geschreeuw, het leek wel een film'

Bij het bedrijf ging in de nacht van 20 op 21 juni ook al een explosief af. Het werd achtergelaten bij dezelfde deur. Ook daar zijn beelden van. Mogelijk is op die beelden dezelfde jonge aanslagpleger te zien. Getuigen uit de buurt wijzen er bovendien op dat drie maanden geleden bij het bedrijf een hevige ruzie was tussen de eigenaar en een klant. “Iemand kwam zijn auto ophalen, maar kreeg hem niet mee, omdat ie niet kon betalen. Het leek wel een film, zo hard werd er over een weer geschreeuwd.”

foto: Rijnmond

De beschadigde voordeur van het garagebedrijf aan de Koolhovenstraat in Schiedam - Foto: Rijnmond

Bedreiging

Het bedrijf wil niet ingaan op de berichten. Een telefoontje met een medewerker levert kort en duidelijk een ‘geen commentaar’ op. Een woordvoerder van de politie bevestigt wel dat agenten op 10 mei naar het bedrijf zijn gegaan vanwege een bedreigende situatie. “Wij kregen een melding dat er iemand bedreigd werd. Maar toen onze mensen eenmaal ter plaatse kwamen, waren de bedreigers weg.” Ze kan niet bevestigen of er aangifte is gedaan van bedreiging. Of de ruzie mogelijk iets met de aanslagen te maken heeft, is nu onderdeel van het politieonderzoek.

Na de eerste aanslag moest het bedrijf twee weken lang de deuren gesloten houden. Ook nu heeft de gemeente het bedrijf voor de tweede keer gesloten, in afwachting van het politieonderzoek.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.