advertentie

Cici (29) wil nu echt doorbreken na finaleplaats in SBS-talentenjacht

Zangeres Cici Isenia is klaar om de landelijke muziekwereld te bestormen. De in Schiedam woonachtige zangeres stond afgelopen zaterdagavond in de finale van The Talent Scouts, een talentenjacht op SBS.

Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 31 augustus 2023 16:39

Cici was al succesvol op Curaçao, de plek waar ze vandaan komt. Maar ook in Nederland wil ze slagen. Na haar studie aan Codarts in Rotterdam is ze nu actief als zangeres, zangleraar en muziekdocent. Daarnaast voelt ze zich thuis met haar man samen in Park Harga in Schiedam. In Schiedam gaat ze ook naar de kerk: Heaven Designed Life. De gemeenschap maakt tijdens de diensten vooral samen muziek: gospel. Cici zit dan achter de piano, haar man achter het drumstel en samen hebben ze de leiding over het muzikale gedeelte.

De kans om deel te nemen aan de talentenjacht wilde Cici aanvankelijk aan haar voorbij laten gaan. Toch werd ze overtuigd om mee te doen. “Ik dacht: ik heb niks te verliezen. Het is alleen maar een leuke ervaring. Dus ik ben er toch voor gegaan.” De winst pakte ze niet, maar toch zorgde deelname aan het programma voor nieuwe kansen voor de zangeres.

“Ik treed heel veel op als backingvocalist. Dat is helemaal leuk en ik kom op fantastische plekken. Maar het is heel anders om als soloartiest met je eigen muziek op bijvoorbeeld North Sea Jazz te staan. Wil je daar komen, moeten mensen toch weten wat voor muziek je maakt”, aldus Cici. “Dat moet allemaal groeien. En dat is iets wat ik alleen moet doen.”

Nieuwe muziek

En dus is het voor de 29-jarige zangeres zaak om eigen muziek uit te gaan brengen. En het programma heeft daarbij geholpen. Een deel van het budget dat zangeres Tabitha, haar scout tijdens het programma, kon uitgeven aan talenten belandde bij Cici. Van het geld, 2.500 euro, maakte Cici haar thuisstudio compleet.

In tegenstelling tot eerder werk van Cici, dat vooral in het Papiaments was, komt ze nu met Engelstalig materiaal. De nieuwe muziek van Cici Isenia wordt in september verwacht. “Ik hoop dat ik m’n steentje kan bijdragen aan het uitdragen van gospelmuziek in Nederland”, zegt Cici over haar ambitei. “En tuurlijk wil ik op grote podia staan met gospelmuziek. Ik wil gewoon m’n stem laten horen.”