advertentie

Bestuurder van Schiedamse goudroof opgepakt op Duits vliegveld

De bestuurder van een waardetransportauto die nooit met goud aankwam op de bestemming, is twee maanden geleden opgepakt op een Duits vliegveld, zo maakt de politie nu pas bekend. Op 21 april kreeg de politie een belletje dat goud uit een waardetransport nooit op de plaats van bestemming is aangekomen. Niet veel later vond de politie de auto geparkeerd op de Nieuwe Haven.

Het busje stond netjes geparkeerd op de Nieuwe Haven
Het busje stond netjes geparkeerd op de Nieuwe Haven | FlashphotoNL
Philip van Es

door Philip van Es

maandag 04 september 2023 17:22

De auto stond daar netjes in een parkeervak, maar van de bestuurder en het goud was geen spoor te vinden. In het onderzoek werd eerst een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de verduistering. Die man zit niet meer vast, maar is nog wel verdachte laat de politie weten.

   > Lees ook: Politie houdt 19-jarige man aan na 'verdachte situatie' met waardetransport, chauffeur nog altijd spoorloos

Van de bestuurder was al snel duidelijk dat hij Nederland had verlaten. De man stond internationaal gesignaleerd. De 54-jarige man uit Badhoevedorp werd vervolgens op 22 juli bij een paspoortcontrole herkend. Hierop is dan man direct aangehouden. Ondertussen is de man overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten. De man is verhoord, maar het is nog onduidelijk wat er met het goud is gebeurd.