advertentie
maandag 08 oktober 2018 22:53

HZP Schiedam start competitie met nipte nederlaag

Oude Tonge - Woensdagavond 3 oktober reisden de schakers van HZP Schiedam af naar SOF/DZP te Oude-Tonge. Met twee nieuwe gezichten in de basis (Arjan Schouteren en Hans Schrumpf) konden de schakers uit Schiedam het net niet bolwerken tegen het sterke SOF/DZP.

Na een spannend duel werd met de kleinstmogelijke cijfers verloren 4½-3½. Aad Juijn nam aan bord 3 vroeg op de avond genoegen met remise, ½-½. Aan bord 7 werd debutant Hans Schrumpf volledig overklast door zijn sterke tegenstander, 1½-½. Onze andere debutant Arjan Schouteren (bord 4) overklaste zijn sterkere opponent volledig en won in een strakke aanval, 1½-1½. Aan bord 5 verloor Frans Groeneweg een pion en kwam dit euvel niet meer te boven, 2½-1½. Aan het eerste bord kende onze meester John van Baarle geen problemen en schoof de partij vrij eenvoudig naar winst, 2½-2½. Aan bord 8 ging Daan van Loenen in een waar offerspektakel ten onder, 2½-3½. Daniël van Loenen trok aan bord 2 na een fraaie combinatie de stand weer gelijk, 3½-3½.

Voorzitter Theo van Zessen had als laatste speler het lot van het team in handen. Na lange tijd een pion voorsprong te hebben genoten wist de tegenstander het initiatief over te nemen, in een zeer lastige stelling en geteisterd door tijdnood ging van Zessen toch nog ten onder. Eindstand: 4½-3½.

Foto: Arjan Schouteren (l): uitstekend debuut