advertentie

Feest in de binnenstad, maar ‘het is geen Brandersfeesten light’

Dat de Brandersfeesten dit jaar niet door gaan, dat mag nu wel duidelijk zijn. Wat het ‘alternatief’ voor dat weekend is, is nog niet algemeen bekend. Drie dagen lang viert de horeca in de binnenstad in dat weekend namelijk feest tijdens Schiedam Centrum Live on Stage.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 06 september 2023 17:26

Het bericht dat de Brandersfeesten niet door gaan dit jaar bereikte ook Pim Schenkelaar, de centrummanager van Schiedam. “We hebben op een gegeven moment dit idee bedacht, omdat veel (oud-) Schiedammers dit weekend toch al vrij hebben gehouden.” Volgens Schenkelaar zijn ze met de horeca in conclave gegaan met als inspiratie de Jazznight van de Brandersfeesten.

Zou is er volgens Schenkelaar een speciale uitgaanszone gemaakt van de Hoogstraat. “Je kan dan met je biertje over de Hoogstraat flaneren van het ene naar het andere café.” Via de site van Schiedam Centrum Live kun je kijken welke horecazaken er mee doen en wie er optreed. “Er komt bij Het Weeshuis een groot podium en ook bij De Korenbeurs zal een band voor vermaak zorgen.”

Of dit het alternatief voor de geliefde Brandersfeesten is weet Schenkelaar nog niet zo zeker. “Als Live on Stage goed ontvangen wordt verdiend dat een vervolg, maar dat kan ook geïntrigeerd worden in een groot stadsfeest,” vertelt de centrummanager. Maar vergelijken met de Brandersfeesten doet hij niet. “Het is geen Brandersfeesten light. Je moet het niet willen vergelijken. Het moet een gezellig feest in de binnenstad worden.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN