advertentie

Trouwcentrum gesloten na serie explosies: ‘Geen idee waar het vandaan komt’

De eigenaren van Het Paleis zijn met stomheid geslagen nadat ze voor de derde keer in twee maanden het puin bij elkaar rapen en de gevel repareren. Bij de derde ontploffing ontstond ook brand waarbij de hele voorgevel van het pand beschadigd raakte. Tot overmaat van ramp besloot de burgemeester van Schiedam over te gaan tot een spoedsluiting. “Met het oog op de gevaren voor de omgeving is het pand direct gesloten.”

Philip van Es

door Philip van Es

donderdag 07 september 2023 14:06

’s Ochtends werd er al druk schoongemaakt en geklust aan de voorgevel van het pand als één van de eigenaren komt aangelopen. Op 12 juli en 18 augustus gingen er bij de achterdeur explosieven af, nu was de voordeur aan de beurt. “We gaan nu slapen met de gedachte dat het ieder moment weer raak kan zijn.”

‘Wij weten het niet’

Na die explosies zijn er al veel maatregelen genomen rondom het trouwcentrum. “We hebben hier nu ’s nachts beveiligers zitten. En we hebben overal camera’s, dus ze staan overal op beeld.”

Toch kon deze explosie bij de voordeur niet worden voorkomen. De daders nemen daarmee wel een risico, zo ondervond de dader van de explosie op 18 augustus. Hij kwam goed in beeld en is maandag opgepakt door de politie, zo laat een woordvoerder van de politie weten. De 21-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht het explosief geplaatst te hebben.

Voor de eigenaar is het gekmakend. Vooral ook omdat de daders vaak alleen uitvoerders zijn, maar niet de opdrachtgever. “Ze doen het voor een paar honderd euro.” Daardoor blijft het voor de eigenaren gissen naar waar de explosies vandaan komen. De speculaties over dat het aanslagen in het drugsmilieu zouden zijn, maken de eigenaren boos. “We zijn geen criminelen. Is het een concurrent, is het afpersing of een boze bruid? Zeg het maar. Wij weten het niet.”