advertentie

Holy Spirits drinken en Helse Happen eten? Dat kan op het pop-up terras bij de Havenkerk

De hele maand september wordt de Havenkerk aan de Lange Haven op donderdag tot en met zondag omgetoverd tot het pop-up terras Houtje Touwtje.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 08 september 2023 14:52

“We vinden het leuk dat meer Schiedammers op deze manier de Havenkerk kunnen bezoeken, die nu het niet meer als kerk, maar als evenementenlocatie dient”, vertelt Belinda Speijers van Funk-key. Het pop-up terras heet Houtje Touwtje: “We zijn geen restaurant of café en hebben de materialen gebruikt die we al hadden dus deze naam paste het beste bij ons concept.”

Bier drinken in de kerk

Het komt natuurlijk niet vaak voor dat een kerk dient als horeca gelegenheid. “Bijna iedereen kijkt wel even verbaasd hoe mooi het is.” Maar ook veel Schiedammers wisten volgens Belinda niet hoe de binnenkant eruit zag. “Ze verwachten dan niet dat het zo groot is, laat staan dat er horeca in zit.”

Holy Spritis en Helse Happen

Op het terras worden veel Schiedamse lekkernijen geserveerd. “Zo hebben we de Holy Spirits en de Helse Happen”, vertelt Speijers. Ook hebben ze volgens haar onder andere hotdogs en tosti’s. “We kunnen per dag kijken wat we aan snacks kunnen serveren aan de mensen.”

Op vrijdagavond 8 september wordt er bij Houtje Touwte buiten een silent disco gehouden. Ze zijn ook op tijdens Live on Stage. “Wat we dan precies voor speciaals gaan doen blijft nog even een verrassing.”

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN