advertentie

Schiedams gemeentebestuur betuigt medeleven met slachtoffers aardbeving Marokko en doneert 1 euro per inwoner

Aan het eind van de avond heeft vrijdag in het zuidwesten van Marokko een verwoestende aardbeving plaatsgevonden. De gemeente Schiedam heeft in een verklaring haar medeleven betuigd aan de (vele) slachtoffers en doneert 1 euro per inwoner.

Schiedams gemeentebestuur betuigt medeleven met slachtoffers aardbeving Marokko en doneert 1 euro per inwoner
Het Stadskantoor kan in alle kleuren verlicht worden, foto: archief SCHIE
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 09 september 2023 16:02

'De omvang van deze vreselijke ramp, die vooral de omgeving van de steden Marrakech en Agadir heeft getroffen, worden langzaam zichtbaar' aldus het stadsbestuur. Volgens de NOS is het aantal dodelijke slachtoffers de 2.000 al gepasseerd.

Het gemeentebestuur van Schiedam zegt 'mee te leven met de getroffenen in Marokko en alle Schiedammers met Marokkaanse wortels, die mogelijk familie en vrienden in het getroffen gebied hebben'. Het bestuur zegt te delen in hun zorgen en onzekerheid.

1 euro per inwoner

Het blijft niet bij mooie woorden alleen: burgemeester en wethouders hebben, in navolging van Rotterdam en Amsterdam, besloten om 1 euro per inwoner (in totaal € 81.186) te doneren voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Zaterdagmiddag heeft burgemeester Bijl namens het gemeentebestuur zijn medeleven overgebracht aan het bestuur van de Schiedamse moskee Salaam.

Als teken van betrokkenheid wordt het Stadserf zaterdag- en zondagavond aangelicht met de rode kleur van de Marokkaanse vlag.