advertentie

PPSC Senioren zijn gestart met wandelvoetbal: ‘Goed om in beweging te blijven’

Wat doe je als je gepensioneerd bent, maar wel wil blijven bewegen in teamverband? Deze heren besloten een wandelvoetbalteam bij PPSC op te richten. “Zo kunnen we blijven voetballen op ons niveau, want we zijn allemaal 60 plus”, vertelt Wim Meijboom die al 60 jaar bij PPSC voetbalt.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 11 september 2023 16:50

PPSC bood al meerder oudere activiteiten aan, maar het balletje is volgens Meijboom pas echt gaan rollen toen Het Nationale Ouderfonds landelijk wandelvoetbal ging promoten. “Voor een aantal voor ons was dat het moment om mee te gaan doen. Ons lichaam kan deze  manier van voetballen nog wel aan.”

Voorbij de stadsgrenzen

En het bleef niet alleen bij Schiedammers. Ook de Vlaardinger Jaap Schelleboom weet het wandelvoetbal bij de Schiedamse voetbalclub te vinden. “Bij mijn eigen vereniging was wandelvoetbal gestopt door corona en daarom ben ik nu hier.”

Blijven bewegen

Volgens Meijboom is het belangrijk dat je ook op latere leeftijd nog blijft bewegen. “Stilzitten en wachten is niet goed”, vertelt hij. “Dan is het spelletje wat je altijd hebt gespeeld hartstikke leuk.” Soms moet hij zich wel inhouden om niet achter de bal aan te rennen. “Dat is soms wel lastig, maar dat kan ik gewoon niet meer aan. Op deze manier kan ik in beweging blijven.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN