advertentie

De wijkhuizen van Schiedam: Taaldorp

Schiedam bestaat uit tien wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen huis van de wijk. Ze zijn belangrijk voor Schiedam en voor haar inwoners door de centrale ligging en de maatschappelijke rol die het huis van de wijk heeft. In deze miniserie laat SCHIE het belang van deze wijkhuizen zien. Met in deze aflevering het thema de Nederlandse taal.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 12 september 2023 10:34

In wijkcentrum Oost in de gelijknamige wijk Schiedam-Oost druppelen de eerste cursisten binnen. Op de maandagochtend wordt er door het wijkhuis Nederlandse taallessen aangeboden. De les van vandaag is anders dan anders. “Vandaag hebben we een taaldorp”, vertelt Fleur Huijsmans die namens Dock over alle taalactiviteiten gaat.

Taaldorp

Het is de bedoeling dat de cursisten in groepjes van twee gaan oefenen met een vrijwilliger. Iedere vrijwilliger zit aan een zogenaamd loket. Zo is er het loket Gemeente Schiedam, maar ook een loket supermarkt en een loket medische zorg. “Schrijven en naar een juffrouw luisteren is makkelijk, maar om het in de praktijk toe te passen vinden veel mensen lastig. Daarom is het belangrijk om heel veel in de praktijk te oefenen.”

Hart van Schiedam-Oost

“In dit wijkcentrum komen allemaal verschillende soorten mensen bij elkaar”, vertelt Huijsmans. Het huis vervult volgens haar een hele belangrijke rol in de wijk. “Er wonen heel veel verschillende Schiedammers in deze wijk en we bieden op deze manier op een laagdrempelige manier het leren van Nederlands aan.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN