advertentie

Ergin op twee bij lijst DENK voor de Tweede Kamer, fractie start zoektocht naar nieuwe wethouder

De Schiedamse fractie van DENK moet op zoek naar een nieuwe wethouder. Doğukan Ergin doet een serieuze poging om de Tweede Kamer in te komen. Maandag werd Ergin gepresenteerd als runner-up van lijsttrekker Stephan van Baarle.

Ergin op twee bij lijst DENK voor de Tweede Kamer, fractie start zoektocht naar nieuwe wethouder
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

dinsdag 12 september 2023 10:41

Ergin is sinds juni vorig jaar wethouder. Een unicum voor Schiedam, want Ergin is de eerste DENK-wethouder ooit voor onze stad. Dat wethouderschap zou dus maar tot anderhalf jaar beperkt blijven. De ambitie van Ergin ligt in Den Haag, want dáár vinden de grootste verandering plaats stelt hij.

De fractie van DENK in Schiedam houdt er rekening mee dat Ergin de Tweede Kamer ook echt haalt en er dus een nieuwe wethouder moet komen. “Daar moeten we de komende periode met z’n allen naar gaan kijken. Het is nu te vroeg om daar iets over te zeggen. Maar er zijn genoeg mensen om dat in te vullen”, aldus fractievoorzitter Cemil Kahramanoğlu. “We gaan er van uit dat het gebeurt”, zegt hij over Ergins wens om in de Tweede Kamer te belanden. “De voorbereidingen zullen ook vanuit dat perspectief zijn.”

Steeds een stapje omhoog

Het vertrek van Ergin geeft Kahramanoğlu een dubbel gevoel. “Ik ken Doğukan al langer dan alleen zijn politieke carrière”, zegt hij. “We zijn in Schiedam samen begonnen, allebei als raadslid.” Kahramanoğlu ziet dat Ergin steeds een stapje hogerop deed. Van raadslid, naar fractievoorzitter en politiek leider tot wethouder nu. “En nu weer een stapje vooruit. En dat gun ik hem.”

Kahramanoğlu: “Ik ben er van overtuigd dat hij dat goed kan. Hij is de juiste man op die plek. Het zijn dubbele gevoelens. Maar in Den Haag kunnen ze hem goed gebruiken”, aldus de fractievoorzitter. “Het liefst heb ik hem aan m’n zijde. Maar dat hij naar Den Haag gaat betekent niet dat hij helemaal weg is uit Schiedam.”