advertentie

Regenboogzebrapad beklad met witte verf: ‘Het is kwetsend voor de doelgroep waarvoor het bedoeld is’

Het Regenboogzebrapad op het Land van Belofte werd eind vorige week beklad met witte verf. Volgens de gemeente lijkt het vrijwel zeker het gevolg van een gerichte actie. 'Schandalig' vindt initiatiefnemer John van Sliedregt het. “Blijf van andermans spullen af!”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 12 september 2023 18:35

Van Sliedregt is gemeenteraadslid voor D66 en nam in 2015 samen met zijn collega’s van GroenLinks en PvdA het initiatief voor een regenboogzebrapad. “Schiedam is een regenbooggemeente”, vertelt Van Sliedregt.  “Dat houdt in dat we ons inzetten voor de LHBTI community en daar is het regenboogzebrapad een goed voorbeeld van.”

De meningen over dit incident waren verdeeld onder het facebookbericht van de gemeente. De gemeente besluit een reactie in de comments achter te laten. “Laten we alsjeblieft respectvol bijdragen aan de discussie en elkaar vriendelijk behandelen”, aldus de gemeente. Ook op straat zijn de meningen verdeeld. Zo laat de ene Schiedammer weten dat het ze niet uitmaakt, en vertelt de ander het vandalisme te vinden. Geen van hen wilde reageren op camera.

Van Sliedregt laat weten het ronduit schandalig te vinden. “Het is kwetsen voor de doelgroep waarvoor dit bedoeld is. Het zebrapad ligt er niet voor niks. De emancipatie van LHBTI’ers is iets wat nodig is.” De gemeente laat weten dat het er op lijkt dat het regenboogzebrapad onherstelbaar beschadigd is en spoedig vervangen zal worden.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN