advertentie

Speeleiland Schiedam neemt cheque in ontvangst en wordt binnenkort toegankelijker voor kinderen met een beperking

Stichting het Speeleiland Schiedam krijgt vandaag een forse cheque van 35.000 euro uitgereikt door het SamenSpeelFonds. Dit omdat ze hun speelplek toegankelijk willen maken voor alle kinderen van Schiedam, dus ook kinderen met een beperking.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 13 september 2023 16:56

Negen van de tien speelplekken zijn ontoegankelijk voor kinderen met een beperking, blijkt uit een onderzoek van het SamenSpeelFonds. "Daarom heeft het Speeleiland in Schiedam om een financiële bijdrage gevraagd om de speeltuin meer toegankelijk en inclusief te maken", laat Patricia de Haan woordvoerder van het SamenSpeelFonds, weten.

Volgens Haan is het geld vooral bedoeld zodat alle kinderen zich welkom voelen. “Dat heeft alles te maken met het weghalen van drempels, zorgen dat elk kind de speeltuin in kan en dat alle kinderen, inclusief een kind met een beperking, mee kan spelen en mee kan doen met de speeltoestellen die er staan.”

Bij Stichting het Speeleiland zijn ze erg blij met de 35.000 euro die ze hebben ontvangen. De plannen waaraan het geld zal worden uitgegeven liggen volgens de Anja Blazer, voorzitter van Stichting het Speeleiland Schiedam, al klaar: "In het gebouw komt een invalidentoilet, een vogelnestschommel, de paden worden rolstoeltoegankelijk en een rolstoelcarrousel waar een rolstoel in kan".

Nu komen er nog weinig kinderen met een beperking. Volgens Blazer kom dat omdat het gebouw nog niet toegankelijk genoeg is. Met het geld hoopt de stichting het speeleiland in de toekomst toegankelijk te maken voor alle kinderen.

Met het ontvangen van de cheque is het speeleiland in Schiedam de enige speeltuin in de gemeente die aanspraak heeft mogen maken op deze financiële bijdrage. Dit omdat het fonds niet in staat is om iedere speeltuin te financieren.

Speeleiland Schiedam neemt cheque in ontvangst en wordt binnenkort toegankelijker voor kinderen met een beperking
Foto: SCHIE