advertentie

Knuffelkonijn Flap is terug van vakantie en wordt geadopteerd door Roxanne

Knuffelkonijn Flap van Kasteel van Zuydt is terug van vakantie. Het baasje is nog steeds niet gevonden en omdat Kasteel van Zuydt gaat sluiten, besloot eigenaar Ronald Koorengevel Flap af te staan aan de winnaar van de wedstrijd, namelijk Roxanne Oostdijk.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 13 september 2023 17:05

Het verhaal van Flap begon begin juli toen Ronald het roze diertje voor zijn winkel vond. Hij ging op zoek naar de eigenaar van Flap. Toen deze niet werd gevonden besloot Ronald het konijn mee op vakantie te nemen. Hij postte de foto’s op Facebook en al snel vroegen mensen aan hem of ze ook met Flap op vakantie mochten. Hij besloot een deze wens in te willigen en er een wedstrijd van te maken. “Degene met de leukste vakantiefoto’s wint een hightea in Kasteel van Zuydt.”

Emotioneel afscheid

Nu is Flap weer bij Ronald in de winkel, maar de winkel gaat binnenkort sluiten. “Ik ben te oud geworden om nog zes dagen per week deze winkel draaiende te houden”, zegt Koorengevel. Hij koos Roxanne Oostdijk uit als winnares. “Naast dat zij geweldige foto’s heeft gemaakt is zij ook betrokken bij 113”, vertelt Ronald geëmotioneerd. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. “Ik ben zelf een hele goede vriend verloren en daarom wil ik dat zij heel veel mooie momenten met Flap kan beleven.”

Dagboek

Winnares Roxanne krijgt Flap niet zomaar mee. Zo moet zij Ronald beloven goed voor hem te zorgen en moet zij een adoptieformulier ondertekenen. Ook houdt Roxanne het dagboek van Flap bij. “Het weekend dat ik flap heb gehad was een lichtpuntje voor mij. Ik keek er zo naar uit.” Voor Ronald is het verhaal nu rond “Ik was niet van plan om te gaan huilen, maar als ik zie hoe zij met Flap omgaat word ik emotioneel. Als dit het einddoel was dan is het geslaagd.”

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN