advertentie

Taart voor het gemeentearchief: ‘We zijn hier jaren mee bezig geweest’

Een feestelijke dag in het gemeentearchief. De documenten van het Schiedamse gemeentebestuur tussen 1990 en 1998 zijn door wethouder Antoinette Laan en griffier Mark Tobeas overgedragen aan het archief en zijn nu voor iedereen openbaar. Een flinke klus waar hard aan gewerkt is, dus was het tijd voor taart.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 13 september 2023 19:10

Gemeentearchivaris Laurens Priester is trots op zijn collega’s. “We zijn hier jaren mee bezig geweest. Er waren ook documenten die vernietigd moesten worden.” Uiteindelijk bleven 2.200 goedgevulde dossiers over. Hier zitten volgens Priester hele interessante onderwerpen tussen. “Over de omgang met de extreem-rechtse Centrum Democraten, de Beneluxtunnel en het feit dat Schiedam in de jaren ’90 nog zelf woningen bouwde.”

“Dit is een afsluiting van heel veel zwoegen. Wat daar ligt wordt voor altijd bewaard”, zegt Priester trots. Daarom snijden Laan en Tobeas een grote taart aan voor de medewerkers van het archief.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN