advertentie

RET boos over prijsstijging ov-kaartjes: ’Dit is niet wat wij willen’

De RET is boos. Er dreigt namelijk een prijsstijging aan te komen voor ov-kaartjes. “Het gaat om 12 procent, wat ongekend hoog is”, zegt Rolf Harbers, woordvoerder van de RET.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 14 september 2023 17:15

Vorig jaar nam de prijs van een ov-kaartje al toe met 7 procent. “Wij willen natuurlijk graag dat mensen voor onze duurzame reisoptie kiezen.” Dat wordt volgens Harbers heel lastig als de kaartjes zo duur worden.

Prijsstijging

De RET mag overigens niet zelf kiezen hoe duur zij de kaarten voor het vervoer van RET maken. Metropoolregio Rotterdam Den Haag stelt volgens de woordvoerder de tarieven vast. “Dit gebeurt volgens een landelijke systematiek.” Veel andere vervoersbedrijven en regionale overheidsorganisaties zijn daarom ook boos.

De stijging van de tarieven zou volgens Harbers onder andere te maken hebben met de brandstofprijzen en loonkosten. “Je mag er van af wijken als je daar geld voor hebt, maar daar zit het probleem, want dat hebben we niet.” Het is volgens de woordvoerder een landelijk probleem. “Het probleem is dat we met fors gestegen kosten te maken hebben en we het geld niet kunnen missen.” 

Prinsjesdag

Binnenkort op Prinsjesdag moet duidelijk worden of de overheid financieel kan bijspringen. De woordvoerder durft niet in te schatten of de overheid over de brug zal komen. “Als dat niet zo is zijn we wel een beetje boos, maar vooral teleurgesteld.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze vaste partner Omroep Vlaardingen

RET boos over prijsstijging ov-kaartjes: ’Dit is niet wat wij willen’