advertentie

Galeriehouder Margi Geerlinks start veiling voor Marokko: ‘Stilzitten is geen optie’

De verwoestende aardbeving in Marokko van afgelopen weekend heeft veel slachtoffers gemaakt. Margi Geerlinks, die een galerie heeft aan de Hoogstraat, kwam gelijk in actie samen met schrijver Abdelkader Benali. Samen werd er razendsnel een veiling opgestart. “Als je de beelden ziet wil je iets bijdragen.”

Galeriehouder Margi Geerlinks start veiling voor Marokko: ‘Stilzitten is geen optie’
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 15 september 2023 17:39

“Maandagochtend kwam het idee en in een paar uur hadden we de veiling opgezet”, aldus Geerlinks. Het is een online veiling met allemaal kunst die gemaakt is door kunstenaars die een band met Marokko hebben. “Stilzitten is geen optie. Ik wil heel graag dat ik ook hulp krijg als er hier iets gebeurt. Dat is eigenlijk mijn motivatie.”

Topstuk

Van één van de werken, de favoriet van Geerlinks, is het heel bijzonder dat hij wordt geveild. “Dit is het enige beeldhouwwerk van Nour-Eddine Jarram, één van de eerste Marokkaanse kunstenaars die in Nederland ging studeren.” Het is een beeltenis van een wachtende vluchteling, wat treffend is volgens Geerlinks. “Mensen in Marokko zijn door de aardbeving nu ook vluchteling geworden die wachten op hulp. Voor mij is dit het topstuk van de veiling.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN