advertentie

Afzinken Maasdeltatunnel: constructie wordt verzwaard voor poging twee

Het afzinken van het tweede deel van de Maasdeltatunnel ging volgens bouwconsortium BAAK vier en een halve maand geleden mis door heftige stroming. Nu wordt de gehele constructie verzwaard en dan is over drie weken alles gereed voor de volgende poging, die goed zou moeten gaan. Volgens Rijkswaterstaat levert deze mislukte afzinking geen vertraging op.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 15 september 2023 18:01

Op 29 april ging het mis, bij het afzinken van het noordelijk deel van de Maasdeltatunnel. De Noordelijke kabel brak, daardoor was de plaatsbepaling van het tunneldeel niet meer te controleren. Door deze complicatie werd besloten de operatie op dat moment af te blazen. De Maasdeltatunnel is een deel van de Blankenburgverbinding die de A20 bij Vlaardingen gaat verbinden met de A15 bij Rozenburg. 

Stroming

Na onderzoek is het voor projectdirecteur Bert Ariën, van bouwconsortium BAAK, duidelijk wat er mis ging tijdens de eerste afzinkpoging. “De impact van de stroming in de gemaakte verdieping van het Scheur was veel erger dan eerst gedacht. Daardoor hebben wij het gehele afzinksysteem moeten verzwaren.”

“Eerst laten wij het tunneldeel begin oktober afzinken. Tegen het eind van het jaar zal de tunnel dan open zijn voor ons om het werk af te maken", zegt de projectleider van BAAK door de tunnel heen kijkend. Wanneer er auto’s door de tunnel heen zullen rijden is nog onduidelijk. Rijkswaterstaat heeft wel een streefdoel en dat is oktober 2024.

 

 

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met onze vaste partner Omroep Vlaardingen

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN