advertentie

48-jarige Schiedammer aangehouden vanwege 1,7 miljoen aan belastingfraude

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft op 12 september een 48-jarige man uit Schiedam aangehouden. Bij de aanhouding is ook zijn woning doorzocht. Hierbij zijn administratie, banksaldi, contant geld, een auto en sieraden in beslag genomen. De man wordt van meerdere vormen van fraude verdacht, waardoor hij in totaal ruim 1,7 miljoen euro te weinig belasting heeft betaald.

48-jarige Schiedammer aangehouden vanwege 1,7 miljoen aan belastingfraude
Foto: pexels
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 19 september 2023 12:04

“De man wordt verdacht van het opzettelijk niet doen van aangifte omzetbelasting, het niet betalen van verschuldigde omzetbelasting, het doen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting en het plegen van valsheid in geschriften”, laat de FIOD weten. De man laat zich volgens de FIOD vaak inhuren door gemeenten. Het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie wat zich bezig houdt met fraude, heeft de leiding over het onderzoek.

De Financial Intelligence Unit (FIU) kwam de man op het spoor vanwege ongebruikelijke transacties. “De verdachte man deed onder andere grote contante geldopnamen en voerde grote bedragen uit buiten de Europese Unie.” De man is eigenaar van een eenmanszaak. “Onderzoek doet vermoeden dat hij de verrichte werkzaamheden onjuist heeft gedeclareerd door gebruik te maken van mogelijk valse facturen”, aldus de FIOD.