advertentie

Stichting J&S gaat de Gorzen in: ‘We proberen senioren zelfredzaam te maken’

In de Gorzen kent iedereen elkaar, maar er zijn toch nog veel senioren die alleen thuis zitten. Daarom gaat Stichting J&S Projecten weer de wijk in om iets lekkers langs te brengen bij de senioren.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 20 september 2023 17:23

Mieke Wigmans en Sandra Bolsman van J&S gaan met een goed gevulde traktatiemand op pad. In de mand zitten vandaag koekjes. Deze brengen ze langs bij vaste adressen in de wijk. “We maken vaak een praatje met de senioren om te vragen hoe het gaat”, vertelt Mieke. “De meeste zitten met smart op ons te wachten”, zegt Sandra.

Het eerste adres van vandaag is het adres van Ton. Ton is praktisch blind en wordt door J&S geholpen met van alles en nog wat. “Ze hebben heel veel geduld en geven mij aandacht. De overheid helpt mij totaal niet.”

Zelfredzaam

Mieke vertelt dat ze senioren graag wil helpen weer zelfredzaam te worden. “We hebben een senior die niet meer in de tuin kan werken. Dan proberen we een vrijwilliger te zoeken die samen met hem de tuin wil opknappen.” Mieke vertelt dat er heel veel senioren onzeker zijn. “Dat komt omdat de meeste zo kwetsbaar zijn.”

Mieke en Sandra hebben met dit rondje door de wijk een duidelijk doel voor ogen. “We willen kijken hoe het gaat met de oudere bewoners uit de wijk en hoe we ze kunnen helpen, zonder dat ze naar ons hoeven te komen.” Sandra vult aan: ”Als we een glimlach op iemand gezicht zien dan is het al geslaagd.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN