advertentie

Tram ontspoort: tramverkeer richting Woudhoek en Vlaardingen Holy ontregeld en vrouw gewond

Op de Burgemeester van Haarenlaan is vrijdagochtend een tram ontspoord. Het voorste deel van de tram ging rechtdoor richting Schiedam-Noord, maar het achterste deel ging linksaf richting Centrum. 

redactie

door redactie

vrijdag 22 september 2023 12:16

Terwijl de tram passeerde is de wissel omgegaan. Een vrouw raakte door de klap zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest, meldt Rijnmond. Een andere vrouw is bij de tram door ambulancepersoneel behandeld. Beide vrouwen waren door de klap gevallen en hadden enkel- en knieletsel.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Het gevolg van deze foute wissel is wel dat de tram naast de rails terecht is gekomen. Hierdoor was het tramverkeer richting Woudhoek en Vlaardingen Holy lange tijd ontregeld: tussen de Prinses Beatrixlaan in Schiedam en de eindpunten in Schiedam en Vlaardingen reden pendeltrams. Pas vanaf station Marconiplein reden de trams op de normale route.

foto6

Beelden: Flashphoto

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN