advertentie

Robert (43) werd gered door personal trainers: ‘Tijdens mijn dienst komt er niemand te overlijden’

Afgelopen woensdagochtend schrokken de werknemers van Sport City, de sportschool in Vijfsluizen, zich kapot. Robert Holleman kreeg tijdens het roeien een hartstilstand. De twee personal trainers van dienst handelden gelijk, waardoor Robert het nog kan navertellen. “Ik ben heel blij dat ik hier nog sta”, vertelt Holleman.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 22 september 2023 19:25

Robert was de afgelopen tijd fanatiek aan het sporten geslagen. “Ik wilde weer iets aan mijn conditie gaan doen.” Hij was al aardig op weg om zijn conditie te verbeteren toen hij die fatale woensdagochtend aan het roeien was. “Ik merkte niks geks tijdens het roeien zelf. Geen steken in mijn borst of iets dergelijks.” Toen Holleman wilde opstaan viel hij neer. “De rest weet ik niet meer.”

Op dat moment was ook personal trainer Deniz Uludag aanwezig in de sportschool. Hij zag Robert op de grond liggen. “Toen ik zag dat hij niet bewoog wist ik dat het foute boel was.” Hij liep er direct naartoe en riep zijn collega en tevens personal trainer Jeffrey Verzijden. “Het was een noodsituatie en toen ben ik gaan handelen.” De heren hebben Robert gereanimeerd, waarna hij door het opgetrommelde ambulance personeel is meegenomen naar het ziekenhuis.

Fruitmandje

Holleman is onder andere gedotterd en heeft twee dagen doorgebracht in het ziekenhuis. Hij is blij dat hij de heren vandaag in levende lijven kan bedanken.  Al eerder bracht zijn schoonzus een fruitmandje met een ballon langs als bedankje. “Ik was blij toen ik hoorde dat hij nog leefde”, vertelt Uludag. “Ik wilde Robert niet missen. Niet tijdens mijn dienst dat er iemand komt te overlijden”, zegt Verzijden.

BHV cursus

Alle werknemers van Sport City moeten een BHV cursus doen als ze voor één van de sportscholen willen werken. Voor personal trainers was het niet verplicht, omdat ze niet in dienst zijn bij het bedrijf. De manager van de sportschool in Schiedam laat weten dat er nu verandering in zal komen. “Ik heb toentertijd de cursus gedaan omdat het mij zelfverzekerder maakt, je weet nooit wat er kan gebeuren in een sportschool”, zegt Verzijden.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN