advertentie

Daniël is de meest talentvolle trouwfotograaf van Nederland, maar zijn award hangt boven de wc

Trouwfotograaf Daniël Vinke won afgelopen week de New Talent Award in de bruidsfotografie. De award is bedoeld om talentvolle trouwfotografen in het zonnetje te zetten. De award eindigde boven Vinkes toilet. “Hier kan ik hem elke dag zien.”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 25 september 2023 16:19

Trouwfotografie was altijd al een hobby van Vinke. “Toen een vriendin van mij ging trouwen heb ik haar geholpen met het fotograferen van haar bruiloft en dat vond ik zo leuk dat ik mij in dit onderwerp ben gaan verdiepen.”

Daniel stuurde vier verschillende foto’s in. Met deze foto’s wist hij de New Talent Award binnen te slepen. Zijn favoriete foto van deze vier is waarop de bruid zich aankleed. “Het moment van de bh uitdoen kwam en dat kan soms ongemakkelijk zijn als er een mannelijke fotograaf bijstaat. Deze foto laat het moment zien waarop de vriendinnen van de bruid de jurk vasthouden en zij de bh weggooit.”

Vinke heeft een bijzondere manier van fotograferen. Zo staat de emotie op zo’n dag centraal. “Alleen tijdens de fotoshoot stuur ik mensen aan. De overige tijd stuur ik ze niet aan,” vertelt de trouwfotograaf. “Ik portretteer mensen op zo’n manier dat de emotie altijd naar voren komt.”

De New Talent Award is bedoeld om beginnende fotografen te stimuleren om door te gaan. Vinke is nu fulltime trouwfotograaf en wil graag de beste worden van Nederland. “Ik wil dit bereiken door goede foto’s te blijven maken en mij ook te blijven ontwikkelen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN