advertentie

Harmonie Ambrosius viert 130ste verjaardag met jubileumconcert

Harmonieorkest Ambrosius viert zijn 130-jarig bestaan. Om dit te vieren, geven ze op zaterdag 30 september een jubileumconcert in de Westvestkerk. Tijdens dit optreden zal het orkest diverse genres filmmuziek ten gehore brengen, ondersteund met beelden en spokenword door stadsdichter Jarle Lourens.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

dinsdag 26 september 2023 13:34

"Wij zijn verheugd om te vieren dat ons orkest in 1893 werd opgericht, voortkomend uit het Sint Ambrosiusgilde, een jagersgilde", aldus Wouter op ten Berg, de organisator van het jubileumconcert. Hiermee is Ambrosius het oudste harmonieorkest van onze stad.

De viering van 130 jaar Ambrosius zal op zaterdag 30 september plaatsvinden in de Westvestkerk. Het programma begint met een zittende mars, onder leiding van een speciaal gecomponeerd nummer genaamd "130". Traditioneel openen harmonieorkesten en fanfares met een lopende mars, maar dat zijn wij niet meer en daarom is het een zittende mars".

Daarna begint het programma, waarbij stadsdichter Jarle Lourens spokenword zal voordragen, allemaal binnen het overkoepelende thema van filmmuziek. “De gespeelde nummers zijn afkomstig uit bekende films, zoals Tarzan, Lord of the Rings en The Greatest Showman". Hierbij worden beelden geprojecteerd om de muzikale ervaring te versterken.

Harmonie Ambrosius viert 130ste verjaardag met jubileumconcert
Foto: Wouter op ten berg