advertentie

Zeekadetkorps zoekt jeugd: ‘Kom spelenderwijs in aanraking met de maritieme wereld’

Het Schiedamse Zeekadetkorps is naarstig opzoek naar nieuwe jeugd. Het korps, bestaande uit dertig vrijwilligers, heeft meer jeugd nodig, zodat het korps ook in de toekomst kan blijven bestaan. “Hier komen jongeren spelenderwijs in aanraking met de maritieme wereld”, vertelt commandant Martijn van Vliet.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 26 september 2023 15:32

Het Zeekadetkorps is gevestigd aan de Wilhelminahaven in Schiedam-Zuid. Het korps is bedoeld voor mensen die in aanraking willen komen met de nautische, oftewel, de maritieme wereld. Zo komen de jongeren in aanraking met alle aspecten van de scheepvaart en mogen de kinderen bijvoorbeeld zelf varen. “Ze zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het schip.”

De zeekadetten zijn nu met zeven in totaal. “Veel kadetten stromen door naar de maritieme wereld.” Een van de kadetten is de twaalfjarige Pars Iturk. “Ik ging naar een informatiedag met een vriend van mij. Ik vond het zo leuk klinken dat ik bij het Zeekadetkorps Schiedam ben gegaan. Ik heb al veel geleerd”, aldus Pars. Van Vliet snapt wel waarom Pars bij de zeekadetten is gegaan. “Je kan zelf op reis met het schip.” Maar één ding vindt hij vooral heel leuk. “Als de jeugd het naar zijn zin heeft, heb ik dat ook!”

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN