advertentie

De Week van Geluk van start gegaan: ´neem je buren een keer mee´

De opening van de 'Week van het Geluk' door wethouder Petra Zwang vond donderdag plaats achter het Zimmertje. De week van Geluk staat in Schiedam in het teken van eenzaamheid, want dat is in onze stad nog steeds een groot maatschappelijk probleem. Daarom organiseren vrijwilligers leuke activiteiten om bewoners van jong tot oud te motiveren om bij elkaar te komen.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 29 september 2023 15:53

Uit onderzoek is gebleken dat er het aantal mensen dat aangeeft dat ze zich eenzaam voelen stijgt. Leni Vredenbregt, oprichtster van het Zimmertje, vindt dat Schiedammers zelf ook iets tegen eenzaamheid kunnen doen. ´´De mensen zouden vaker moeten letten op hun buren, dat scheelt al een hele hoop". Petra Zwang vult daarbij aan: ´´Veel jongeren voelen zich eenzaam, daar moeten we echt iets mee. Er gebeurt genoeg in de stad, maar niet iedereen weet de weg ernaartoe te vinden".

Er is in deze Week van Geluk genoeg te doen in Schiedam. Zo kan je dineren bij De Weerklank, ontbijten in ’t Fransje, Bloemschikken bij Jurk&Co of je creatieve brein loslaten bij Ezels en kwasten.