advertentie

Jan is al bijna 50 jaar lid van Harmonie Ambrosius: ‘Het is niet zo ouderwets als mensen denken’

Harmonie Ambrosius bestaat 130 jaar. Daarom geven zij op zaterdag 30 september een gratis jubileumconcert in de Westvestkerk. Jan Kreuger, het langst spelende lid van Ambrosius, is er blij mee. “De harmonie is helemaal niet zo ouderwets als mensen denken.”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 29 september 2023 16:14

Kreuger was tien jaar oud toen hij lid werd van de harmonie. Een oom van Kreuger hoorde dat hij slagwerk wilde spelen. “Mijn oom vertelde dat ze bij de harmonie nog mensen zochten en toen ben ik bij de dirigent begonnen met lessen.” Kreuger zit al bijna 50 jaar bij de harmonie. “Ik denk 47 jaar, maar ik weet nooit zo goed vanaf welk moment ik moet beginnen met tellen.” Wat hij wel goed weet is waarom hij de harmonie zo leuk vindt. “Het is de manier hoe we met elkaar omgaan en proberen zo goed mogelijk de muziek te maken. Ik voel mij hier thuis.”

Niet zo ouderwets als je denkt

De muziek die ten gehore zal komen in de Westvestkerk is zeker niet ouderwets te noemen. Het repertoire bestaat die avond namelijk uit filmmuziek. “Jongeren vinden de harmonie vaak ouderwets en willen liever dj worden of in een band gaan spelen. Maar de harmonie speelt heel veel verschillende stijlen muziek. Zo spelen we zaterdag muziek uit de films Tarzan, The Lord Of The Rings en nog veel meer.” Na bijna 50 jaar in de harmonie te hebben gespeeld is Kreuger niet meer zenuwachtig. “Ik ga vooral heel veel genieten.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN