advertentie

Franciscus Vlietland heeft Rotterdamse patiënten overgenomen na de schietpartij in het Erasmus MC

Het Franciscus Vlietland heeft na de schietpartij in het Erasmus MC patiënten overgenomen van het Rotterdamse ziekenhuis. Zij waren per ambulance onderweg naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Door deze ambulances door te laten rijden naar het Franciscus Vlietland in Schiedam kwam in het Franciscus Gasthuis plek vrij voor de patiënten van het Erasmus MC.

Franciscus Vlietland heeft Rotterdamse patiënten overgenomen na de schietpartij in het Erasmus MC
Foto: archief SCHIE
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 29 september 2023 18:47

foto12

Beeld van het Erasmus MC op donderdag, foto: Flashphoto

Op donderdag 28 september even voor half drie in de middag krijgt de politie in Rotterdam meerdere meldingen binnen over schietpartijen, onder andere in het Erasmus MC. Bij de schietpartijen komen drie mensen om het leven, onder wie een huisarts die doceerde aan het Erasmus MC. De dader sticht na het neerschieten van de docent brand in het gebouw. Medewerkers, patiënten en andere aanwezigen komen in paniek naar buiten.

“De patiënten die gisteren naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam zouden worden gebracht, kwamen naar ons in Schiedam”, aldus de woordvoerder van Franciscus Vlietland. “Op deze manier kwam er in het Sint Franciscus Gasthuis plek vrij voor patiënten uit het Erasmus MC. Als regio hebben we een enorme team effort geleverd.”