advertentie

De Stem van Schiedam: Wat vindt u van de 'doneerringen' aan de afvalbakken?

Plastic flesjes of blikjes: de meeste mensen leveren ze in de dichtstbijzijnde supermarkt, anderen gooien ze weg. Schiedam is op verschillende plekken begonnen met het ophangen van zogenaamde doneerringen aan afvalbakken.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 29 september 2023 19:04

De doneerringen moeten voorkomen dat in de zoektocht naar lege flesjes en blikjes met statiegeld afvalbakken overhoop worden gehaald, met veel zwerfafval tot gevolg.

“Ik ben blij dat er nu mensen niet meer in de vuilnisbak hoeven te graaien”, vertelt een vrouw op de markt. “Dat is niet zo netjes en veilig.” Volgens een voorbijganger is het wel nodig dat er een keer iets gebeurt wat betreft zwerfafval. ‘‘Ik vind het goed, want er ligt veel te veel op straat.’’

Er zijn in Schiedam nu enkele prullenbakken te zien met de desbetreffende doneerringen, maar waar zouden Schiedammers nog meer van deze ringen willen zien? ´´Maak een doneerring bij elke prullenbak, houdt Schiedam schoon, niet vuil´´, zegt een vrouw op de markt.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN