advertentie

45 maanden cel voor dollemansrit met dodelijk slachtoffer

De 22-jarige Mohamed T. heeft een gevangenisstraf van 45 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van vijf jaar opgelegd gekregen. T. stond begin september terecht voor het veroorzaken van twee achtereenvolgende aanrijdingen met als gevolg één dode. De straf is de helft van de originele eis van het OM.

45 maanden cel voor dollemansrit met dodelijk slachtoffer
Foto: Flashphoto
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 03 oktober 2023 16:42

Als Jan Timmerman op dinsdag 7 september 2021 ’s avonds laat naar huis rijdt wordt hij op de oprit bij Schiedam Centrum op hoge snelheid geraakt door een witte Volkswagen Golf. De ravage na de klap was enorm. De hele snelweg was afgezet. Van de drie auto’s die bij het ongeluk betrokken zijn, is weinig meer over. Timmerman kan het zelf helaas niet meer navertellen. In de rechtbank houdt T. vol dat hij niet harder reed dan 120 kilometer per uur, terwijl alles uitwijst dat hij meer dan 250 kilometer per uur reed.

Het OM eiste aanvankelijk acht jaar cel en een rijontzegging van tien jaar tegen T.. Volgens de rechter wilde T. niet met opzet iemand van het leven beroven, daarom is de uiteindelijke straf gehalveerd. Er wordt T. een gevangenisstraf opgelegd van 45 maanden. Daarnaast mag hij vijf jaar niet meer achter het stuur kruipen.

Hyperlink: