advertentie

Tien sollicitanten voor burgemeestersfunctie Schiedam: ‘Er is genoeg te doen’

Twee vrouwen en acht mannen hebben gesolliciteerd op de functie burgemeester Schiedam. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester vanaf 13 maart 2024 aan het werk gaat. John van Sliedregt, voorzitter van de vertrouwenscommissie, weet niet of het veel of weinig is. “Dat durf ik niet te zeggen. Het maakt me niet zoveel uit, als het maar goede zijn.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 04 oktober 2023 13:11

Sequence 01.00 08 00 16.Still004
John van Sliedregt

De sollicitanten variëren in de leeftijd van 22 tot en met 63 jaar. De meeste van hen hebben ervaring in het openbaar bestuur. Acht van de tien hebben een achtergrond als (oud-)burgemeester, dan wel (oud-)wethouder of volksvertegenwoordiger. De overige sollicitanten komen uit het bedrijfsleven of anderszins.

Eerst gaat de commissaris van de Koning, Jaap Smit, in gesprek met deze kandidaten. “Aan de hand daarvan maakt de commissaris een shortlist”, volgens Van Sliedregt. “Vervolgens gaat de vertrouwenscommissie in gesprek met de kandidaten op de shortlist. Uiteindelijk wordt er één voordracht gedaan aan de raad en dan hebben we een nieuwe burgemeester.”

Medio december zal de vertrouwenscommissie hun ideale kandidaat bekend maken. Deze zal waarschijnlijk op 13 maart 2024 worden beëdigd. “Het kan snel gaan, als het allemaal loopt zoals je hoopt”, aldus Van Sliedregt. “We hebben een hele goede waarnemer in Jules Bijl, maar het fijnste is om een nieuwe vaste burgemeester te hebben waar we mee verder kunnen. Er is genoeg te doen.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN