advertentie

Eigenaar Café ‘t Hoefijzer mist zaak en moet een boete van €1500 betalen

Het éénjarig bestaan van Café ’t Hoefijzer werd in juni 2022 iets te hard gevierd volgens de rechter. Het wordt voor het café uit Kethel een duur geintje, de rechter heeft besloten het café een geldboete van €1500 op te leggen. “Boete? Ik heb uitstel aangevraagd”, zegt eigenaar Johan Vollmer.

Eigenaar Café ‘t Hoefijzer mist zaak en moet een boete van €1500 betalen
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 04 oktober 2023 19:38

Zowel Vollmer als zijn advocaat waren vanochtend niet aanwezig in de rechtbank in Rotterdam. “Ik vind het verrassend dat we nu een boete moeten betalen, ik heb namelijk uitstel aangevraagd.” De woordvoerder van de rechtbank laat aan SCHIE weten geen antwoord paraat te hebben op de vraag of het uitstel op tijd is aangekomen: “Wat valt er precies onder ‘op tijd’?”

‘Geen muziek is geen klandizie’

Het café had toestemming van de gemeente gekregen om op de betreffende avond de volumeknop ietsje hoger dan normaal te draaien, naar 70 decibel. Maar uiteindelijk werd er 87 decibel gemeten. “Elke kroeg heeft zijn muziek harder staan dan wettelijk mag”, zegt Vollmer. Hij vertelt dat het wettelijk toegestane aantal decibel niet harder is dan zogenaamde ‘achtergrondmuziek’.  “Geen muziek is geen klandizie.”

Vollmer geeft aan dat de avond van het éénjarig bestaan een warme zomerdag was. “We hebben de speakers toen buiten gezet en toen was het raak.” Ook al begrijpt Vollmer dat het een landelijk beleid is, vind hij het toch niet helemaal eerlijk. “Als ik mijn café in de stad had gehad was het niemand opgevallen, maar omdat ik in een buitengebied lig voelt het extra hard.” Of Vollmer juridische stappen gaat ondernemen is nog niet duidelijk.