advertentie

Oproep om te helpen de Nolenslaan schoon te houden: 'Het is de laatste jaren een grote puinhoop’

De gemeente, Irado en de winkeliers van de Monseigneur Nolenslaan slaan de handen inéén. Door op verschillende plekken op de Schiedamse winkelstraat te gaan staan hopen zij de bewoners van Nieuwland een duwtje in de rug te geven om samen de laan schoon te houden.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 05 oktober 2023 16:36

“We vertellen aan de mensen waar ze al het soort vuil kwijt kunnen en dat schoon niet zo vanzelfsprekend is als we allemaal denken”, zegt Christa Janse van Irado. “We moeten het samen schoon houden.” Dat het niet langer zo kan, vinden de bewonersvan Nieuwland ook. “Het is de laatste jaren één grote puinhoop”, vertelt een Schiedamse. Een meneer in de scootmobiel vertelt dat hij hier geregeld ratten ziet in de bosjes. “Er moet hier meer in de prullenbak gegooid worden in plaats van ernaast.”

Winkeliers op de prullenbakken

“De winkeliers hier zijn erg betrokken”, vertelt Janse. Een aantal jaar geleden zijn alle winkeliers volgens Janse op de foto geweest. Deze foto’s zijn op de vuilnisbakken geplakt. Eén van deze winkeliers is Rizwan Choudry. “Waar mensen zijn is er afval, maar we proberen samen de straat schoon te houden.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN