advertentie

Nieuwbouwdag ondanks oplopende koopprijzen drukbezocht: ‘hier ontmoet vraag en aanbod elkaar’

Als oplossing voor de woningnood wordt er door heel de stad druk gebouwd. Maar de nieuwe woningen moeten wel gekocht worden. Om vraag en aanbod samen te brengen is ‘Nieuwbouwdag’ georganiseerd. Met 20 stands vol informatie worden meer dan 1000 bezoekers geïnformeerd over de nieuwbouw in Schiedam.

Markus Burger

door Markus Burger

zaterdag 07 oktober 2023 18:17

Op de jaarlijkse Nieuwbouwdag, dit jaar in de Havenkerk, worden alle plannen van de stad gepresenteerd aan geïnteresseerden, voornamelijk de potentiële kopers. “We verwachten zo’n 1500 mensen vandaag”, vertelt organisator Janet van Huisstede.

Naast makelaars, Woonplus en meerdere projectontwikkelaars staat ook de gemeente op de beurs. Na de opening, door wethouder Antoinette Laan, verstrekken ambtenaren informatie over de toekomst van de nieuwbouwplannen. Woningbouwregisseur Alexander Keizer ziet ook hoe er minder nieuwbouw wordt verkocht. “Des te belangrijker om dit soort dagen te organiseren.”

Meerdere projecten zijn nu gestart met de verkoop. Voorbeelden zijn de Iepenlaan en Hartje S’DAM. En ook het Dirkzwager project start volgende week met de verkoop. Verschillende projectontwikkelaars presenteerden nieuwe informatie. Waaronder de eerste gedetailleerde maquette van een stuk van de nieuwe wijk rond de Glasfabriek.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN