advertentie

Schiedamse jeneverstoker Nolet doet miljoenenbod op branchegenoot Lucas Bols en hoopt positie te versterken

Het Schiedamse drankenbedrijf Nolet heeft een overnamebod uitgebracht op branchegenoot Lucas Bols ter waarde van bijna 270 miljoen euro. Volgens de partijen moet dit leiden tot de vorming van een 'Nederlandse kampioen' op de internationale drank- en cocktailmarkt.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 09 oktober 2023 13:04

Lucas Bols staat bekend om dranken als Passoã, Goldstrike en jenever. "Met deze overname streven we ernaar te innoveren in een steeds evoluerende wereld en zo de positie van Nederlandse kampioen te verwerven op de cocktail- en internationale drankmarkt”, aldus René Loman, woordvoerder van Nolet.

Nolet bezit momenteel een derde van de aandelen en hoopt met het bod van 270 miljoen euro de resterende zeventig procent van het bedrijf te verwerven. "Lucas Bols blijft een onafhankelijk bedrijf, gevestigd in Amsterdam, maar zal opereren onder dezelfde vlag om samenwerking tussen de bedrijven te versterken.”

De distilleerderij Nolet beheert het wodkamerk Ketel One, jenever van Ketel1, Proosje van Schiedam en produceert ook gin onder de naam Nolet's. Lucas Bols is internationaal vooral bekend om de merken Bols, Galliano en Passoã. Ook Pisang Ambon, Tequila Partida, Nuvo, Bokma, Coebergh en Pallini zijn regionaal geroemd.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN