advertentie

Regenboogweek begonnen: ‘Over alle soorten diversiteit, zodat we Schiedam nog mooier kunnen maken.’

De Schiedamse regenboogvlag is vanmorgen door wethouder Anouschka Biekman als opening van de regenboogweek bij het stadskantoor gehesen. “Met deze week willen we mensen die genderdivers zijn met elkaar verbinden en acceptatie en normalisatie uitdragen” , aldus Edwin Maarleveld, voorzitter LHBTI+ Schiedam.

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

maandag 09 oktober 2023 16:32

Drie studenten van het Stedelijk Gymnasium Schiedam zijn bij het hijsen van de vlag aanwezig. Kyra Brouwer, voorzitter van Gender and Sexuality Alliance (GSA), wil met haar aanwezigheid andere jongeren inspireren om zich ook in te zetten voor gendergelijkheid en acceptatie. “Het stukje waarin mensen nageroepen worden met ‘vieze homo’ wil ik uit Schiedam hebben. Iedereen moet elkaar accepteren, ongeacht hoe je je identificeert.”

Uit een onderzoek van De Kleine Ambassade is gebleken dat twee jaar geleden meer dan de helft van de scholieren het prima vonden als vrienden homo of lesbisch zijn.  Dit aantal is met tien procent gedaald in 2023. Zelfs vijfendertig procent zegt homoseksualiteit niet te accepteren. “Dat het percentage toeneemt is toch insane? Daarom is het zo belangrijk dat we ons laten zien en de diversiteit normaliseren” zegt Brouwer.

Tijdens de regenboogweek draait Wenneker Cinema een film passend bij dit thema, wordt de Jillis Bruggemanpenning uitgereikt en vinden er open gesprekken plaats over mentale gezondheid.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN