advertentie

Meningen verdeeld over al dan niet hijsen Israëlische vlag in Schiedam

De gemeente heeft besloten geen Israëlische of andere vlag te hijsen in onze stad.  De meningen binnen de Schiedamse gemeenteraad zijn net zo verdeeld als op straat.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 10 oktober 2023 19:28

“Ik vind dat we de Israëlische vlag wél moeten hijsen”, zegt een Schiedamse op het Stadserf. Een andere vrouw die met haar fiets op de Koemarkt staat vindt het ook prima. Een man in de Hoogstraat vindt het geen goed idee. “Er is maar één oplossing en dat is vrede maken.” Ook in de Schiedamse gemeenteraad zijn de meningen verdeeld.

Zo vindt DENK dat er geen Israëlische vlag gehesen moet worden. “We zijn van mening dat welke vorm van burgerslachtoffers dan ook niet goed te praten is”, zegt fractievoorzitter Cemil Kahramanoğlu. “Tegelijkertijd zien we dat de slachtoffers aan beide kanten vallen dus als je de ene kant wel belicht en de andere kant niet is dat niet rechtvaardig.” Daarom wil Maarten Reuderink, fractievoorzitter van Ouderenpartij Schiedam, dat Schiedam zich over dit soort zaken niet uit. “Dit laat zien hoe onverstandig het is om voor alles en iedereen vlaggen op te hangen. Welke vlag je wel of niet ophangt is al onderdeel van discussie.”

Het is een ingewikkelde situatie volgens Kahramanoğlu. “Als internationale gemeenschap zouden we moeten oproepen tot vrede en vooral niet aanmoedigen dat het conflict door gaat. Daar moeten we mee stoppen.” En in dat stoppen kan Reuderink zich ook vinden. “Laten we dan ook stoppen met al dat vlaggen en uitlichten. De gemeenteraad van Schiedam moet zich gewoon bezig houden met Schiedam, dat is al ingewikkeld genoeg.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN