advertentie

Kinderboekenweek vanaf de fluisterboot: ‘Taalontwikkeling begint al bij voorgelezen worden’

De Kinderboekenweek is in volle gang, zo ook in Schiedam. De bibliotheek heeft een voorleesmiddag op de fluiterboot georganiseerd om het belang van voorlezen aan het licht te brengen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 11 oktober 2023 18:29

Voor er voorgelezen gaat worden wordt eerst de kinderboeken top 25 bekend gemaakt. “Er staan veel klassiekers in”, vertelt Suzan van Dommelen, onderwijsspecialist bij bibliotheek in de Korenbeurs. Schiedammers blijken het veel op ‘hun’ Annie M.G. Schmidt gestemd te hebben. “Schmidt is onlosmakelijk verbonden met Schiedam natuurlijk.”

Op plek één in de top 25 eindigt het eerste boek uit de Harry Potter reeks. Deze leest Van Dommelen dan ook voor op de fluisterboot. “Lezen is goed bij je taalontwikkeling en dat begint al voor je zelf kan lezen”, vertelt Van Dommelen. “Dat betekent dat je zes jaar lang voorgelezen wordt en kan genieten van de verhalen en de taal kan ontwikkelen. Daarna mag je het zelf gaan doen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN