advertentie
dinsdag 09 oktober 2018 09:13

Al 50 gezinnen doen mee met proef met wasbare luiers in Schiedam

Schiedam - Deze zomer riep de Gemeente Schiedam alle ouders met pasgeboren en jonge kinderen op om mee te doen aan een proef met wasbare luiers. Een oproep waaraan Schiedamse ouders in groten getale gehoor gaven.

Er waren al snel zoveel aanmeldingen dat de gemeente de proef die oorspronkelijk was bedoeld voor 30 gezinnen heeft uitgebreid. Zo’n 50 gezinnen proberen deze maand de wasbare luiers uit. Aanstaande donderdag 11 oktober gaat de proef van start met een startbijeenkomst om 19.00 uur in het Wennekerpand.

Tijdens de Startbijeenkomst worden deelnemers door Nicole Cup van de Gemeente Schiedam geïnformeerd over de dertig dagen durende proef. Daarnaast zal een wasbare-luierconsulent meer vertellen over het gebruik van de wasbare luiers en praktische tips delen. Na afloop van de bijeenkomst, krijgen de deelnemers een wasbare-luierstartpakket uitgereikt dat is samengesteld op maat van hun kindje.

Met de proef wil de gemeente onderzoeken of het gebruik van wasbare luiers een goed alternatief is voor wegwerpluiers. Het gebruik van wasbare luiers levert namelijk voordelen op voor het milieu en de hoeveelheid afval in Schiedam. Bij het gebruik van wasbare luiers voor één kindje heeft een gezin al gauw 260 kilo minder afval per jaar. Daarnaast zijn wasbare luiers op termijn voordeliger in gebruik ten opzichte van wegwerpluiers.