advertentie

Eerste stappen voor nieuwbouw op Mechatronica campus zijn gezet

De gemeente zet vandaag, 11 oktober, een grote stap om het Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) in de ’s-Gravenlandse polder te realiseren. Samen met de bedrijven Metrohm Applikon BV en SDK Vastgoed wordt op het stuk grond in de polder de eerste nieuwbouw gerealiseerd van de campus. Het doel van MICS is om meer werk en studiemogelijkheden te creëren in Schiedam.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

woensdag 11 oktober 2023 20:47

De campus moet een 'oase' in Schiedam worden waar studenten, bedrijven en overheid met elkaar kunnen samenwerken en innoveren. Volgens wethouder Laan gaat de MICS als een 'ecosysteem' functioneren voor de Mechatronica industrie. Mechatronica is de bouw van machines en producten waar elektrotechniek, werktuigbouwkunde en informatica bij komt kijken.

Ideale locatie

De locatie van de nieuwe campus is volgens teammanager Niels Langenhuizen van SDK de perfecte plek. “Los van dat er al een hele boel bedrijvigheid zit in de Mechatronica sector, is de bereikbaarheid in Schiedam top. Er zit een Intercity station op de hoek, een metro en een afrit van de snelweg. Er is een heleboel gelegenheid om de bedrijven en deze sector verder te laten groeien en zich door te laten ontwikkelen.” Ook zit er volgens Niels een heleboel technisch talent in de regio die hier gebruik van kan maken.

Opleidingen

Op de campus zijn al sinds eind 2021 meerdere opleiding actief, waaronder Hogeschool Rotterdam. Volgens wethouder Laan kan er een breed spectrum van opleiding worden aangeboden in het MICS. “Het is maar net wat de bedrijven en opleidingen gaan aanbieden. Als er vervolgens een HBO-opleiding komt die zegt wij hebben hier een mooi bedrijf, waar wij mee willen samenwerken, dan is dat prima. De campus is voor iedereen.”

Aan de Jan van Riebeeckweg zal het nieuwe bedrijfspand van Metrohm worden gebouwd. De verwachting is dat in 2024 met de bouw van het pand kan worden gestart.

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN