advertentie

Energietoeslag 2023 nog deze maand uitbetaald, ook aan jongeren en studenten

Nog voor 1 november zal de energietoeslag 2023 van €1.300,- op de rekening bijgeschreven worden van de Schiedammers die al een bijstandsuitkering ontvangen, dat meldt de gemeente Schiedam. Jongeren van 18, 19 en 20 jaar én studenten, die op zichzelf wonen met een eigen energiecontract, kunnen ook de toeslag krijgen.

Energietoeslag 2023 nog deze maand uitbetaald, ook aan jongeren en studenten
redactie

door redactie

donderdag 12 oktober 2023 14:14

Begin deze maand kwam de Wet Energietoeslag door de Eerste Kamer, tot opluchting van wethouder Petra Zwang. “Veel inwoners hebben het helaas nog steeds lastig met de hoge inflatie, de dure boodschappen en de hoge energiekosten. Daarom willen wij de energietoeslag zo snel mogelijk gaan uitbetalen.” Voor Schiedammers met een bijstandsuitkering zal dat dus voor 1 november zijn. Dat geldt ook voor Schiedammers die in de afgelopen twaalf maanden de Individuele Inkomenstoeslag hebben ontvangen.

Inwoners die de energietoeslag 2022 hebben aangevraagd en ontvangen komen mogelijk ook in aanmerking. Stroomopwaarts controleert of deze inwoners voldoen en stuurt vervolgens een brief. Voor die mensen zal voor 1 december de energietoeslag worden overgemaakt. Ook jongeren en studenten hebben, net als vorig jaar, recht op deze toeslag. Jongeren krijgen het volledige bedrag in één keer. Uitwonende studenten krijgen een energietoeslag van 900 euro én 400 euro via DUO.

Vanaf halverwege december komt het aanmeldformulier online te staan op de website van Stroomopwaarts. Dit is voor Schiedammers die denken recht te hebben op de toeslag en deze niet automatisch hebben ontvangen.