advertentie

Openbaar Vervoer-tarieven gaan volgend jaar niet omhoog

De tarieven van het Openbaar Vervoer gaan volgend jaar in onze regio niet omhoog. Dat heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag zojuist bekend gemaakt. 

Openbaar Vervoer-tarieven gaan volgend jaar niet omhoog
redactie

door redactie

vrijdag 13 oktober 2023 14:06

Afgelopen woensdag hadden de mobiliteitswethouders van de 21 gemeenten uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) al besloten de tarieven van het openbaar vervoer (OV) niet te verhogen, mits het Rijk over de brug zou komen met de benodigde extra financiën. En dat is gebeurd: donderdag heeft het kabinet toegezegd om extra geld beschikbaar te stellen om te voorkomen dat de OV-tarieven in 2024 omhooggaan.

Eerder had de Tweede Kamer, door het aannemen van een motie ingediend door Mirjam Bikker (ChristenUnie), al nadrukkelijk uitgesproken dat het kabinet de tariefsverhogingen voor 2024 moest voorkomen. Die wens van de Kamer gaat de staatssecretaris namens het kabinet dus uitvoeren.

Zonder de extra bijdrage van het Rijk zou het volgens de MRDH nodig zijn om de OV-tarieven met 11,72 procent te verhogen. Regiobestuurder Jeffrey Keus zegt blij te zijn dat de stijging van de OV-tarieven niet doorgaat: “Dat is goed voor de reizigers en de aantrekkelijkheid van ons regionale openbaar vervoer. Hier hebben we hard voor gestreden richting de landelijke politiek. Met succes!”