advertentie

Sterrebos wordt omgetoverd naar spookbos tijdens Halloween

Het Sterrebos ligt er nu nog vredig bij, maar op 28 oktober moet het veranderd zijn in een spookbos. Miranda Dingler en Jeannette Loekemeijer van Bewonersvereniging Schiedam-Zuid zijn druk bezig met de voorbereidingen van het Halloweenfeest in de Gorzen. De dertiende editie moet net zo’n succes worden als de vorige jaren.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

maandag 16 oktober 2023 16:54

Miranda Dingler is helemaal enthousiast dat het weer bijna Halloween is. Al dertien (!) keer eerder organiseerde zij het feest in het Sterrebos en ook dit jaar gaat ze weer groots uitpakken. “Zoals ieder jaar vieren we hier in het Sterrebos Halloween. Dat is voor heel de wijk en daarbuiten. Heel veel mensen komen hier altijd weer langs. Dan komen er allemaal tentjes te staan en wordt het bos versierd.” De afgelopen weken is de Bewonersvereniging Schiedam-Zuid al druk bezig geweest. Ze hebben dit jaar een nieuwe poort voor het feest gemaakt, mét verlichting.

Volgens Miranda is er een oplossing bedacht om ervoor te zorgen dat het Sterrebos niet te eng wordt voor kleine kinderen: “Van zes uur tot zeven uur doen we minder eng, dat is dan voor de kleine kinderen. Dat hebben we vorig jaar voor het eerst gedaan, wat zo’n succes was dat we voor zeven uur al helemaal los waren van het snoep. Maar daarna wordt het wel eng”.

Horror tentjes

Het park wordt versiert door vrijwilligers. Zo staan er meerdere tentjes met verschillende thema’s om bezoekers het stuipen op het lijf te jagen, maar ook tussen de tenten zal er genoeg griezeligheid te vinden zijn volgens Jeannette Loekemeijer. “Alle stukken tussendoor worden versierd met allerlei Halloween decoratie, met licht en eventueel wat geluidseffecten.” Tijdens de route kunnen bezoekers bij een tentje even rusten en iets drinken en voor de kinderen ligt daar ook snoep klaar.

Volgens Miranda helpen zo 60 à 70 mensen mee op de dag zelf.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN