advertentie

De stem van Schiedam: Hoe vindt u de leefbaarheid in uw wijk?

Schiedammers zijn minder tevreden over de leefbaarheid in hun wijk, blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit. Zo’n 18.000 Schiedammers deden mee aan het onderzoek. Het gemiddelde cijfer voor Schiedamse wijken kwam uit op een 6,9, dat is lager dan de 7,1 van een jaar geleden.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

dinsdag 17 oktober 2023 20:36

Een bewoner van Oost is kritisch op de leefbaarheid van haar wijk. “Die gaat achteruit, je merkt dat er meer rotzooi is. Er zijn een heleboel mensen in de wijk wel actief, die proberen het bij te houden en op te ruimen.” Een andere voorbijganger in Oost vindt het straatbeeld achteruit gaan. “’s Avonds is er veel overlast. Veel drank en drugs gebruik en veel van die ballonnetjes. Overal in de wijk gebeurt het overdag en ’s avonds. Het wordt er niet beter op.”

In het oude Kethel zijn inwoners juist positief over de staat van hun wijk. “Ik vind de leefbaarheid in Schiedam prima. De buren zijn er voor elkaar en we letten op elkaar. Dus wat dat betreft is het voor mij helemaal goed.” Een andere Kethel bewoner voelt hetzelfde. “We geven om elkaar, je steunt elkaar en dat is het Kethelse. Wij zijn ketellappers en dat is een begrip apart. Een andere cultuur dan in een stad.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN