advertentie

Bewoners Boterstraat erg geschrokken door dubbele explosie, één bewoner naar het ziekenhuis

In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 oktober heeft er een dubbele explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Boterstraat. Buurtbewoners geven aan erg geschrokken te zijn. De bewoner van het huis met de meeste schade is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 18 oktober 2023 13:33

Rond 1:00 uur horen de bewoners van de Boterstraat twee harde knallen. Ze bellen de politie. Het blijkt om een explosie te gaan. “Als de agenten aankomen bij de woning staat de deur van de woning in brand. Gelukkig kon het snel geblust worden. De 68-jarige bewoner is door de ontploffing gewond geraakt en ter controle meegenomen naar het ziekenhuis”, meldt de politie. Buurtbewoners laten aan SCHIE weten dat deze bewoner ’s nachts nog beneden in de woning aanwezig was en mensen onder zijn keukenraam heeft zien wegduiken.

Een andere bewoonster van de Boterstraat vertelt ook de explosie gehoord te hebben. “Het was een harde knal en toen ik uit het raam keek zag ik een oranje vuurbal.” Een bewoonster van een paar huizen verderop vertelt dat haar buurman de achtervolging nog heeft ingezet op de groep die volgens hem achter de explosie zat, maar tevergeefs. 

De knallen waren zo hard dat ze ook in West en zelfs in de Woudhoek goed te horen waren, laten Schiedammers weten op Facebook.

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen zich te melden.  Ook zijn ze opzoek naar camerabeelden. “Beschikt u over beelden, zoals een deurbelcamera, dashcam of rijdt u een Tesla en stond deze op de Boterstraat of directe omgeving geparkeerd? Dan vragen wij u te kijken of er iets op de beelden staat wat verband zou kunnen houden met de explosie.”