advertentie

Jongeren creëren de nieuwe tentoonstelling van het Stedelijk Museum Schiedam: ‘Een unieke kans’

Er wordt door jongeren van de YETS Foundation hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling van het Stedelijk Museum Schiedam, genaamd Straatschat. De tentoonstelling gaat over de straatbeleving van de jongeren. “Het is een super unieke kans”, vindt YETS coach Melvin Bracelly.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 18 oktober 2023 16:34

“We wilden al langer samenwerking met YETS Foundation, toen kunstenaarscollectief J&B vroeg of wij ze in contact konden brengen met Schiedamse jongeren”, vertelt Meerten Zegers van het museum.

“De jongeren zitten in een basketbalteam van YETS. De Foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden en daar sluit het maken van deze tentoonstelling volgens Bracelly bij aan. “Het is heel belangrijk dat de jongeren hun leefomgeving vergroten.”

Het eindresultaat is voor bezoekers vanaf 25 oktober te bewonderen. “Er zijn straks grote muurschilderingen te zien en je komt te weten wat de jongeren belangrijk vinden”, zegt Zegers. “Als je affiniteit hebt met kunst maar ook met de wijk, de buurt en de YETS Foundation kun je deze tentoonstelling niet missen”, aldus Bracelly.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN