advertentie

De oliebollenkraam op de Koemarkt is terug: ‘Al vraag naar oliebollen in oktober’

De bekendste oliebollenkraam van Schiedam staat weer op zijn plek. Gisteravond op 18 oktober reed Nico Sterrenberg de kraam de Koemarkt op. Maar is dat niet een beetje vroeg in oktober?

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 19 oktober 2023 14:46

“Er is gewoon vraag naar in oktober, de mensen hebben trek in een oliebol”, zegt Sterrenberg.  “Het is wel een beetje vroeg, maar het is zó lekker dus ik neem er gewoon eentje”, zegt een jongen. Een vrouw die een oliebol en een appelbeignet heeft gekocht snapt dat er mensen zijn die het wellicht wat vroeg vinden. “Maar je hoeft er toch niet iedere dag een te eten? Ik heb al zin in een oliebol vanaf december vorig jaar!”

Voordat de eerste dag van de oliebollenkraam in het centrum voorbij is, heeft al menig Schiedammer een oliebol achter de kiezen. “Gewoon lekker met een koffietje erbij”, zegt een Schiedammer met een oliebol in zijn handen. Sterrenberg verwacht dat het aankomend weekend druk zal zijn bij de kraam. “Als ik Facebook mag geloven staat het hier straks helemaal vol.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN