advertentie

Blinden staan voor dichte deur op station: ‘Het moet gemaakt worden, een blinde kan niet autorijden’

Voor het station van Schiedam Centrum liggen geleidelijnen. Er is alleen één obstakel; de geleidelijnen leiden de slechtziende en blinde reizigers naar een defecte deur. NS laat in een reactie op X weten dat de betreffende deur medio november weer in gebruik genomen kan worden. Dat duurt te lang, vindt Theo Schoenmakers, die zelf slechtziend is.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 19 oktober 2023 16:40

Schoenmakers kent het station op zijn duimpje. “Ik weet dat er een andere deur links zit, maar als je echt niks kan zien ben je overgeleverd aan de andere reizigers die moeten helpen.”

Hij besloot daarom NS te benaderen via X, voorheen Twitter. In zijn bericht vroeg hij aan NS hoe lang de deur nog dicht zou blijven. NS antwoordde dat de onderdelen die defect zijn moeten worden besteld en de deur medio november weer in gebruik kan worden genomen. “Dat betekent dat mijn blinde collega’s nog een maand tegen dit probleem aan lopen”, zegt Schoenmakers. Het frustreert hem. “Een blinde kan niet autorijden dus zorg dat dit binnen een maand geregeld is, zodat iedereen gebruik kan maken van het station.”

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN