advertentie

De treinen gaan weer rijden in het SooS Blauwhuis

Er wordt secuur maar snel gewerkt aan het opzetten van modeltreinsporen in het SooS Blauwhuis. In het weekend van 21 en 22 oktober moet het namelijk vol staan met modelsporen voor bezoekers. Carl Rijkuiter is samen met enthousiaste deelnemers al druk bezig met het maken van de miniatuur spoorwegen.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

vrijdag 20 oktober 2023 23:13

Tijdens het weekend kunnen bezoekers vooral zelfbedachte modelsporen zien. Dit heeft volgens Carl Rijkuiter te maken met de kleine ruimte. “Het is absoluut een fantasiebaan, want je zit altijd met een gigantisch ruimtegebrek als je iets zou willen bouwen. Je bent altijd aan het woekeren met de ruimte.” Toch proberen de modelspoorbouwers hun baan zo realistisch mogelijk te maken. Of de bouwers het gehele treinnetwerk van Rotterdam kunnen namaken is volgens Rijkuiter niet te doen. “Dan heb je een voetbalveld nodig, zelfs in deze schaal is dat niet te doen.”

“Het stopt met je eigen creativiteit”

Modelsporen bouwen is een secure en geduldige hobby volgens Rijkuiter, want je kan eindeloos doorgaan met bouwen. “Eigenlijk is een baan nooit af. Het stop met je eigen creativiteit. Je kunt er heel lang over doen. In het begin bouw je het frame, de rails en de planken. Dat schiet altijd wel op als je een sporenplan hebt. Het afwerken en er een landschap van maken, dat kan heel lang duren.” Tijdens het bouwen van een spoor krijg je steeds nieuwe ideeën volgens Rijkuiter.

De modelsporen zijn op 21 en 22 oktober te zien bij het SooS Blauwhuis.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN